1 september 2021

Nieuwe dingen doen voor neuroplasticiteit

deel dit bericht

Vechtlust NDSM

Vechtlust x graffiti. Tijdens een workshop graffiti kleurden we letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes. Is het street art? Kliederwerk? Expressie? Het is in ieder geval iets anders. Nieuw. Moeilijk. Onbekend.

Maar waarom is dat nou goed voor je denkkracht?

Het gaat erom nieuwe verbindingen te leggen in je hoofd. Dat heeft te maken met neuroplasticiteit: de mate waarin je hersenen zich nog ontwikkelen. Dat kun je stimuleren. En dat geldt niet alleen voor jonge breinen. Het werkt je leven lang.

Mensen zijn gewoontedieren. Patronen geven rust en ordening in ons brein. We zijn geneigd om steeds dezelfde verbinding in het brein te gebruiken. Daarmee daalt de stofwisseling in het brein, want het wordt onvoldoende uitgedaagd. Dus moeten we steeds actief nieuwe verbindingen leggen. Door bijvoorbeeld een bekende handeling in een heel nieuwe omgeving uit te voeren. Of een creatieve workshop te volgen. Zoals graffiti spuiten in Amsterdam Noord.

Het helpt om die grijze massa actief te houden en zo geprikkeld en geïnteresseerd te blijven. Zo kunnen wij de uitdagingen van onze opdrachtgevers op een frisse manier bekijken. Door verbindingen te leggen die je misschien zelf even niet ziet.

We ontwarren, bereiken en raken.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op

verpakking of inhoud

Maak jij echt zelf de beslissing iets te doen? En hoe komt dat dan? Een beetje neurowetenschap voor jou.

zonder inlevingsvermogen zijn we nergens

Vaak gaat het zo: je hebt een doel, bij een doelgroep, en daar is iets van communicatie voor nodig.

Toe aan een nieuwe communicatiestijl?

Een stijl die versterkend, verhelderend en herkenbaar werkt voor je organisatie? Zo doen we dat.

campagne zorginspirator

Vakmensen in de zorg staan onder druk. Zeker na afgelopen jaar. Hoe weten we ze te behouden voor de sector Zorg en Welzijn?