1 september 2021

Nieuwe dingen doen voor neuroplasticiteit

deel dit bericht

Vechtlust NDSM

Vechtlust x graffiti. Tijdens een workshop graffiti kleurden we letterlijk en figuurlijk buiten de lijntjes. Is het street art? Kliederwerk? Expressie? Het is in ieder geval iets anders. Nieuw. Moeilijk. Onbekend.

Maar waarom is dat nou goed voor je denkkracht?

Het gaat erom nieuwe verbindingen te leggen in je hoofd. Dat heeft te maken met neuroplasticiteit: de mate waarin je hersenen zich nog ontwikkelen. Dat kun je stimuleren. En dat geldt niet alleen voor jonge breinen. Het werkt je leven lang.

Mensen zijn gewoontedieren. Patronen geven rust en ordening in ons brein. We zijn geneigd om steeds dezelfde verbinding in het brein te gebruiken. Daarmee daalt de stofwisseling in het brein, want het wordt onvoldoende uitgedaagd. Dus moeten we steeds actief nieuwe verbindingen leggen. Door bijvoorbeeld een bekende handeling in een heel nieuwe omgeving uit te voeren. Of een creatieve workshop te volgen. Zoals graffiti spuiten in Amsterdam Noord.

Het helpt om die grijze massa actief te houden en zo geprikkeld en geïnteresseerd te blijven. Zo kunnen wij de uitdagingen van onze opdrachtgevers op een frisse manier bekijken. Door verbindingen te leggen die je misschien zelf even niet ziet.

We ontwarren, bereiken en raken.

Benieuwd wat we voor jou kunnen doen? Neem contact op

speurders van Amsterdam

Als uitbreiding van onze wervingscampagne voor het VOvA stuurden we de Speurders van Amsterdam op pad om de sfeer op negen scholen te proeven.

beter recyclen

HVC zocht een heldere toelichting bij het recycle-tarief. Deze animatie is de eerste, in de kenmerkende frisse huisstijl.  

Van Seth is er maar 1

Het Prinses Máxima Centrum in cijfers... Indrukwekkend om te zien wat dit ziekenhuis afgelopen jaar heeft bereikt voor kinderen met kanker.

nieuw kantoor: strafwerk

nieuwe naam, nieuwe huisstijl