Vechtlust+ pensioencommunicatie

Het vertrouwen in de pensioensector staat al jaren onder druk. Terecht, of onterecht, daar zijn de meningen over verdeeld. Waar echter geen twijfel over bestaat, is dat naast goede prestaties goede communicatie cruciaal is om het vertrouwen van deelnemers, maatschappij, media en politiek terug te winnen. Vechtlust+ helpt hierbij. Door kennis en jarenlange communicatie-ervaring binnen én buiten de pensioensector.

Vechtlust+ Pensioencommunicatie is thuis op zowel het gebied van deelnemerscommunicatie als de corporate communicatie van pensioenfondsen. Met het Vechtlust-arsenaal aan vormgevers, tekstschrijvers, strategen en animatoren stellen we per project een dreamteam op maat samen.

Bram van Els

15 jaar ervaring in de pensioensector. Boardroom level adviseur en tegelijkertijd hands on. Werkte en werkt voor verschillende grote fondsen en uitvoeringsorganisaties. Van deelnemers- en corporate communicatie tot positionering, campagnes en mediastrategie. 

Eindverantwoordelijk, vast of op interim-basis. Op interim-basis als manager, of als woordvoerder van onder meer PME, PGGM, PFZW en de Pensioenfederatie. Ghostwriter. Traint pensioenbestuurders en directies voor mediaoptredens. Focust daarbij altijd op de inhoud. Kort van stof, robuuste stijl.

Je kunt de wereld niet in één dag veranderen. Je kunt wel voortdurend stappen zetten om een organisatie naar het volgende level te brengen. Bij Vechtlust verbinden we realiteitszin met gezond idealisme. Het is daarbij wel zo prettig dat u aan ons niet eerst hoeft uit te leggen waar de materie precies over gaat.

voor elkaar

De kracht van samen. Dat is de essentie van het Nederlandse pensioenstelsel. Bram van Els van Vechtlust+ schreef er in opdracht van de Pensioenfederatie een boekje over. De geschiedenis van ons pensioen in 90 pagina's.

Download de pdf

jochem wilbers

Conceptontwikkelaar, tekstschrijver en communicatieadviseur met veel ervaring in uiteenlopende sectoren waaronder die van het pensioen. Was verantwoordelijk voor verschillende communicatiedragers en –campagnes voor het pensioenfonds PME. 

Ontwikkelde met het creatieve team binnen Vechtlust onder meer ‘explanimations’ en infographics voor PMT, PME en het Bedrijfstakpensioenfonds Koopvaardij. Verzorgde alle communicatie-uitingen rond de ontwikkeling van een Europees Pensioenen-track-and-trace-systeem. Onder andere met MN Services, PGGM en APG en in opdracht van de Europese Unie. En was betrokken bij de realisatie van mijnpensioenoverzicht.nl.

Elke sector heeft zo zijn eigen tempo in het adapteren van de moderne communicatiemiddelen. Wij delen onze lessons learned uit sectoren die u voorgingen in hun vernieuwingsslag. Van overheden en hogescholen tot zorginstellingen en banken.