Het gaat om de inhoud verpakking

Je hebt goed nagedacht over je communicatieboodschap. Waarom is het dan zo lastig de inhoud goed over te brengen? Dat beslissingen nauwelijks rationeel tot stand komen, weten we. Ook al is je verhaal nog zo sterk. Dus slaat de doelgroep niet aan op jouw verhaal? Goede kans dat het dan aan de verpakking ligt.

Oerbrein aan het stuur

Om het concreet te maken: slechts 5% van de beslissingen die we dagelijks nemen, komt rationeel onderbouwd tot stand. We kiezen in 95% van de gevallen onbewust en automatisch. Logisch, want het zou veel te veel energie kosten om bij alles wat we doen een heel denkproces op te starten. Dus zit het oerbrein in de meeste gevallen aan het stuur. Simpel gezegd is dit het emotionele deel van onze hersenen. Beïnvloed door een heel pakket aan ervaringen en actief bij bijvoorbeeld lust, verlangen, angst en walging.

Hoe we dat deel van onze hersenen kunnen bereiken, daar hebben neurowetenschappers boeken over volgeschreven. En toch is er geen duidelijk patroon. Het blijft verbazingwekkend om te zien wat mensen wél of niet in beweging brengt.

Bij Vechtlust zijn we hier dagelijks mee bezig. We voorzien droge teksten van een emotionele laag. Maken van feitelijke informatie levendige verhalen. We zetten aan tot dialoog. Voegen verbeelding toe. Vaak samengebracht door een creatief concept. Zo sluiten we aan op onbewuste patronen, ervaringen en verlangens van de doelgroep. En dat werkt.

Nieuwsgierig wat we zouden doen om jóúw doelgroep te raken? Neem gerust contact op met Jochem om erover door te praten.

campagne Jonge helden

De Nierstichting doet er alles aan om jonge nierpatiënten bij te staan en om genezing van nierziekte in de toekomst mogelijk te maken. Voor onderzoek en innovatie in de regeneratieve geneeskunde, is veel geld nodig. De vraag was daarom: hoe kunnen we Nederlanders meer bewust maken van de impact van nierziekte en hen bewegen tot een bijdrage?

bekijk meer

verpakking of inhoud

Maak jij echt zelf de beslissing iets te doen? En hoe komt dat dan? Een beetje neurowetenschap voor jou.

nieuwsgierig?meer

gezocht: communicatieadviseur

Jouw scherpe probleemanalyses en heldere plannen laten kwartjes vallen en zorgen ervoor dat doelen worden behaald.

naar vacaturemeer

zonder inlevingsvermogen zijn we nergens

Vaak gaat het zo: je hebt een doel, bij een doelgroep, en daar is iets van communicatie voor nodig.

meer

Toe aan een nieuwe communicatiestijl?

Een stijl die versterkend, verhelderend en herkenbaar werkt voor je organisatie? Zo doen we dat.

meer