9 september 2021

Toe aan een nieuwe communicatiestijl?

deel dit bericht

Wat adviseer je een adviesbureau dat op zoek is naar een communicatiestijl die beter aansluit op de identiteit? Eerst de analyse in. Waar staat de partij op dit moment, hoe wil ze gekend en gepercipieerd worden? Wat vraagt de markt, wat doen de concurrenten? Wat wil een opdrachtgever graag uitstralen?

Vaak helpt het dan om identiteit – en het gewenste imago – te vangen in een kernachtige, uitgesproken pay-off. In het geval van Companen kwamen we uit bij:

Vanuit zo’n pay-off volgen de tone-of-voice en tone-of-image. Bij Companen past een serieuze, stellige, bijna journalistieke toon. Analytisch en uitgesproken, ondersteund met reportageachtige fotografie en video.

Peter Asselbergs, ontwerper bij Vechtlust:

Op basis van deze opvattingen en vertrekpunten kan ons ontwerpteam aan de slag. Ook als het niet gaat om een complete make-over, maar om een verrijking van een huisstijl kun je veel doen. Door bijvoorbeeld een secundair kleurenpalet toe te voegen. Of een illustratiestijl te ontwikkelen die verschillende huisstijlonderdelen met elkaar verbindt.

Alle bestaande en nieuw ontwikkelde huisstijlelementen komen vervolgens samen in een brand manual. Zo kan een huisstijl in de toekomst zo goed mogelijk worden bewaakt.

Over Companen

Bram Klouwen, directeur van bureau Companen, schakelt ons geregeld in om mee te denken over positionering en presentatie. Het adviesbureau voor vraagstukken die spelen in het publieke domein is al ruim een halve eeuw toonaangevend en onderscheidt zich door zijn maatschappijkritische bril en robuuste adviezen. Waar huisvest je als gemeente seizoenswerkers, hoe blijven de toekomstige woonzorgopgaven behapbaar of hoe zorg je er als woningcorporatie voor dat starters een kans houden op de woningmarkt? Het zijn van die typische Companen-onderwerpen.

vacature: communicatiemedewerker

Heb jij zin om binnen ons team rake communicatie verder te brengen?

arbeidsmarktcommunicatie: 5 tips

Meer effect bereiken met je arbeidsmarktcommunicatie? Er gelden andere regels dan een paar jaar geleden. Wij helpen je transformeren.

verpakking of inhoud

Maak jij echt zelf de beslissing iets te doen? En hoe komt dat dan? Een beetje neurowetenschap voor jou.

zonder inlevingsvermogen zijn we nergens

Vaak gaat het zo: je hebt een doel, bij een doelgroep, en daar is iets van communicatie voor nodig.